Sta op stoelen

Sta op stoelen voor mensen met fysieke beperking

Sta op stoelen zijn stoelen die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die fysiek minder sterk zijn. De sta op stoelen worden het meeste afgenomen door lichamenlijkgehandicapten en senioren. Als u fysiek in een minder goede staat verkeerd, dan kunnen simpele dingen vaak problemen met zich meebrengen. Senioren en lichamenlijkgehandicapten hebben vaak minder kracht waardoor het in en uit een stoel komen moeilijk is. De sta op stoelen helpen mensen met het in en uit hun stoel komen.

Elektromotor van de sta op stoel

De sta op stoelen zijn voorzien van een elektromotor. Deze elektromotor zorgt er voor dat de stoel u kan ondersteunen met het in en uit uw stoel te komen. U kunt de elektromotor van de stoel bedienen met een afstandbediening. Door de stoel in verschillende hoogste standen te zetten kunt u zonder problemen gaan zitten als de stoel op de juiste hoogste staat. Als u in de stoel zit kunt u hem door middel van de elektromotor weer terug in de gewenste houding zetten. Ook geeft de stoel u perfect ondersteuning als u uit uw stoel wilt opstaan. De elektromotor brengt de stoel omhoog zodat u weer makkelijk kunt gaan staan. Als de stoel op het hoogste niveau staat kantelt de rugleuning licht naar voren zodat u een zetje krijgt bij het opstaan. De sta op stoel geeft mensen perfecte ondersteuning bij het in en uit uw stoel te komen.

Aanschafmogelijkheden van de sta op stoel

Als u een sta op stoel wilt aanschaffen dient u altijd eerst goed informatie op te doen. Sta op stoelen zijn belangrijke en dure aankopen. Als u een sta op stoel wilt gaan aanschaffen dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen over de vele mogelijkheden. Als u een sta op stoel wilt dan zijn er 3mogelijkheden voor u. U kunt een sta op stoel kopen maar dit kan vaak erg duur zijn. De 2e optie die u heeft is de sta op stoel kopen met behulp van een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over wat voor vergoeding u kunt krijgen dient u contact met ons op te nemen. Wij helpen u dan graag met het uitzoeken wat u wel en niet vergoed krijgt. In sommige gevallen kunt u de stoel zelf niet betalen en wil de verzekering niks vergoeden. Er blijft gelukkig toch nog een optie voor u over en dat is een sta op stoel huren. Als u een sta op stoel wilt huren dan kunnen wij u hier ook stap voor stap in begeleiden.

Verschillende modellen

Sta op stoelen zijn in vele verschillende modellen te verkrijgen. De fabrikanten van de sta op stoel hebben er rekening mee gehouden dat iedereen andere wensen heeft. Door de vele verschillende modellen en designs is er dan ook altijd een gepaste sta op stoel voor u te vinden. Er is altijd wel een mooie sta op stoel die in uw interieur past. U kunt naar een sta op stoelen verkooppunt gaan om al idee├źn op te doen. Hier kunt u een groot aanbod van sta op stoelen zien en kunt u er zelf eens in gaan zitten. U kunt dan voelen of de stoel u de juiste ondersteuning geeft bij het in en uit de stoel komen. Ook kunt u op het internet naar de velen verschillende modellen van de sta op stoelen kijken. Door de velen verschillende aanbieder die terug zijn te vinden op het internet heeft u hier wel een beter overzicht van alle sta op stoelen.