Sta op stoel voor senioren

Zoekt u een relaxstoel oftwel een 'Sta op stoel'

Sta op stoelen zijn stoelen die een medisch ondersteunende functie hebben. De sta op stoelen zijn speciaal ontworpen om mensen te helpen met het in en uit hun stoel komen. De doelgroep voor de sta op stoelen zijn mensen die fysiek in een minder sterke staat verkeren en daardoor niet meer goed in en uit hun stoel kunnen komen.

Senioren zijn de grootste afnemer

Samen met gehandicapten zijn senioren de grootste afnemers van de sta op stoelen. Als senior kunt u vaak pijn aan uw lichaam ervaren en kan het moeilijk zijn om de kracht op te brengen om op te staan uit uw stoel. Ook kan het problemen met zich meebrengen als u uw lichaam moet ondersteunen als u wilt gaan zitten. We willen natuurlijk zo langs als mogelijk blijven functioneren zonder hulp te krijgen van iemand, door een sta op stoel aan te schaffen kunt u als senior nog een aantal jaartjes zelf in en uit uw stoel komen.

De sta op stoel is een erg comfortabele stoel, omdat de gebruikers van de stoelen vaak mensen zijn die veel in de sta op stoel zitten is het comfort van de stoel erg belangrijk. Als senior doen sommige delen van uw lichaam vaak pijn, zeker als u lange tijd in een stoel zit dan kan bijvoorbeeld uw rug pijn gaan doen. De sta op stoel geeft u als senior perfecte ondersteuning als u in de stoel zit waardoor uw lichaam niet pijnlijk aanvoelt als u in uw sta op stoel zit.

Speciaal voor senioren

Omdat de sta op stoel u zo goed als mogelijk moet ondersteunen is het belangrijk dat u een stoel speciaal voor u laat maken. Als u een senior bent dan kunt u last hebben van een aantal specifieke fysieke problemen. Door een sta op stoel te laten maken die speciaal voor u is gemaakt wordt er perfecte ingespeeld op uw fysieke tekortkomingen.

Doordat er op uw specifieke problemen wordt ingespeeld die u als senior ervaart zult u verzekert zijn van het beste zitcomfort en de beste ondersteuning bij het in en uit uw stoel komen.

Problemen om te voorkomen als senior

Als u een senior bent dan heeft u vaak niet meer zoveel kracht in uw lichaam en hierdoor kan het zijn dat u niet meer normaal in uw stoel kunt gaan zitten. Als u zich niet meer goed kunt ondersteunen dan bent u dus verplicht om zich in uw stoel te laten ploffen. Als u zich structureel in uw stoel laat ploffen dan krijgt u blessures, zeker op een oudere leeftijd als uw lichaam niet meer goed tegen stootjes kan.

Verder kan het zijn dat u de kracht niet heeft om goed uit uw stoel op te staan. Door op een verkeerde manier uit uw stoel op te staan kunt u uw rug verrekken of kunnen zich andere problemen voor doen. Door een sta op stoel als hulpmiddel te gebruiken kunt u zonder enige moeite in uw stoel gaan zitten en kunt u problemen uit de weg gaan.