Sta op stoel

Waarom kiezen steeds meer mensen een sta op stoel?

Een sta op stoel is een stoel die mensen ondersteuning geeft bij het in en uit hun stoel komen. De sta op stoelen zijn ontwikkeld met een elektromotor waarmee de stoel de inzittende helpt met opstaan of te gaan zitten. De elektromotor van de sta op stoel brengt de stoel naar onder en naar boven, naast deze beweging maakt de sta op stoel ook nog een kantelende beweging. Door middel van een kantelende beweging te maken geeft de sta op stoel u net dat extra zetje om goed uit uw stoel op te kunnen staan.

Makkelijk gaan zitten

Als u makkelijk in uw sta op stoel wilt gaan zitten dan dient u de stoel naar het hoogste niveau te brengen, als de stoel op het hoogste niveau staat kunt u makkelijk in de stoel gaan zitten. Als u eenmaal in de stoel zit kunt u de sta op stoel met behulp van een afstandbediening terug naar de gewenste positie laten zakken.

Als u wilt opstaan uit de sta op stoel dan dient u de stoel weer terug naar boven te brengen. Als de stoel boven is kunt u de stoel licht naar voren laten kanten, door deze beweging te maken wordt het opstaan weer makkelijk voor u.

Verschillende mensen gebruiken de sta op stoel

Een sta op stoel is bedoeld voor iedereen die niet meer goed in en uit zijn of haar stoel kan komen. Als u moeite ervaart bij het in en uit uw stoel komen dan kunt u gebruik gaan maken van een sta op stoel. De sta op stoel wordt voornamelijk gebruikt onder lichamelijk gehandicapten en senioren. Omdat lichamelijk gehandicapten en senioren vaak minder goed te been zijn wordt de sta op stoel in deze sectoren veel gebruikt. Naast lichamelijk gehandicapten en senioren zijn er natuurlijk nog een hele hoop andere mensen die gebruik maken van de sta op stoel. Zo zijn er mensen die de sta op stoel voor een korte periode gebruiken en er zijn mensen die de sta op stoel voor lange termijn of zelfs levenslang gebruiken.

De mensen die de sta op stoel gebruiken zijn vaak noodgedwongen om het merendeel van de dag in hun sta op stoel door te brengen. Omdat de gebruikers van de sta op stoel merendeel van de dag in deze stoel doorbrengen zijn de stoelen erg comfortabel gebouwd. Als u dus comfortabel wilt zitten en hulp nodig heeft bij het in en uit uw stoel komen dan is een sta op stoel echt iets voor u.

Mogelijkheden voor een sta op stoel

Als u een sta op stoel wilt aanschaffen zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst zijn er vele verschillende soorten sta op stoelen te verkrijgen. U dient dus altijd eerst goed onderzoek te doen naar het aanbod, als u hier hulp bij nodig heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Naast de velen modellen zijn er nog meer dingen waar u uit moet kiezen bij het aanschaffen van een sta op stoel.

Als u een geschikt model heeft gekozen dient u de kleur en bekleding van uw sta op stoel te kiezen. Verder dient u een keuze te maken of u uw stoel wilt huren of kopen. In veel gevallen is het voordeliger om een sta op stoel te kopen, maar als u de stoel maar voor een korte periode nodig denkt te hebben dan kunt u er ook een huren. Als u een sta op stoel wilt kopen dan dient u zich eerst verder te informeren naar eventuele vergoedingen die u kunt krijgen van uw zorgverzekeraar.